Πως μια πώληση ακινήτου θα έχει τις καλύτερες προοπτικές

πως-η-πωληση-ακινητου-εχει-καλυτερη-μοιρα

Με την κρίση που βιώνουμε η πώληση ακινήτου είναι μια επίπονη διαδικασία. Δεν έχει νόημα να απαριθμήσουμε τους λόγους για τους οποίους κάτι τέτοιο συμβαίνει αλλά να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε εμείς απ’ την μεριά μας.

1. Κρατάμε τα έξοδα χαμηλά.

Επειδή στις περισσότερες περιπτώσεις η πώληση ακινήτου μπορεί να πάρει αρκετούς μήνες επιλέγουμε να προβάλουμε το ακίνητό μας σε ιστοσελίδες ακινήτων που δεν χρεώνουν την προβολή και κυρίως δεν χρεώνουν ανά μήνα γιατί τελικά μετά από κάποιους μήνες μπορεί να έχουμε δώσει ένα αξιοπρεπές ποσό. Στο petradaki ο ιδιώτης που πουλάει, ενοικιάζει ή αναζητά ακίνητο βλέπει την αγγελία του να βγαίνει στις πρώτες θέσεις σε αυτούς που ψάχνουν κάτι σχετικό χωρίς να πληρώσει για διαφήμιση.

2. Ακριβής περιγραφή στην αγγελία για πώληση ακινήτου

Ο τρόπος που καταχωρείται η αγγελία είναι ο νούμερο ένα παράγοντας επιτυχίας. Σημασία δεν έχει πόσοι σας παίρνουν τηλέφωνο αλλά ποιοι τελικά από αυτούς που παίρνουν ενδιαφέρονται πραγματικά. Τι νόημα έχει να έχετε 5 ραντεβού τη μέρα από ενδιαφερόμενους αν τελικά κανείς δεν έχει πιθανότητα να το κλείσει? Χαμένος χρόνος και χρήμα! Ένα ακίνητο πρέπει να περιγράφεται όσο το δυνατόν πιο αναλυτικά. Κάθε στοιχείο του ακινήτου που για τον ιδιοκτήτη είναι ασήμαντο μπορεί να είναι καθοριστικό για κάποιον ενδιαφερόμενο. Πχ. αν η είσοδος της πολυκατοικίας έχει ράμπα για τους περισσότερους μπορεί να είναι αδιάφορο για τους ηλικιωμένους όμως ή για άτομα με αναπηρία μπορεί να είναι καθοριστικής σημασίας. Στο petradaki μπορείτε να περιγράψετε με κάθε λεπτομέρεια το ακίνητό σας ώστε να πιάσετε τους ενδιαφερόμενους εκείνους που πραγματικά ψάχνουν για κάτι συγκεκριμένο. Με περισσότερα από 80 κριτήρια όλη η καταχώρηση δεν χρειάζεται παραπάνω από κάποια δευτερόλεπτα!

3. Επιλέγουμε σοβαρούς επαγγελματίες να συνεργαστούμε

Αναθέτοντας την πώληση ακινήτου σε κάποιο μεσίτη έχετε πολλά οφέλη αρκεί να επιλέξετε κάποιον σοβαρό επαγγελματία. Υπάρχουν μεσίτες στο χώρο που σας λένε ότι αναλαμβάνουν το ακίνητό σας αλλά το αφήνουν κάποιους μήνες στα συρτάρια τους χωρίς να κάνουν τίποτα για να το προωθήσουν, μέχρι να απογοητευτείτε και να ρίξετε την τιμή. Αυτό εκτός από ανήθικο είναι και εξαιρετικά ψυχοφθόρο και ζημιογόνο για σας και την τσέπη σας. Μέσα από τον κατάλογο μεσιτικών γραφείων στο petradaki, μπορείτε να βρείτε αξιόλογους επαγγελματίες που συνεργάζονται μαζί μας.

4. Εκλογίκευση τιμής

Η πλειοψηφία των ιδιοκτητών ακινήτων αποφασίζει την τιμή πώλησης του ακινήτου με βάση 3 κριτήρια: α) πόσα τους λείπουν, β) πόσο πουλιόταν πριν 3 χρόνια και αφαιρούν το 20% και γ) πόσο πουλιούνται τα αντίστοιχα ακίνητα (κοιτάζοντας σε διάφορα sites αγγελιών).

Η αλήθεια πάντως είναι ότι κάθε ένα από αυτά τα κριτήρια προσεγγίζει κάπως λανθασμένα το θέμα της τιμής. Ας εξηγήσουμε τους λόγους.

Πρώτον, σε καμία περίπτωση η τιμή πώλησης δεν μπορεί να καθορίζεται από το πόσα μας λείπουν. Το ακίνητο είναι περιουσιακή αξία και σαν τέτοια επηρεάζεται από τις συνθήκες της αγοράς και όχι από τις δικές μας ανάγκες. Δεύτερον, όλοι ξέρουν ότι οι τιμές ακινήτων έχουν πέσει κατά 20% κατά μέσο όρο αλλά υπάρχουν και ακίνητα που η πτώση τους ξεπερνάει το 50%. Άρα σε ποια κατηγορία ανήκει το δικό μας ακίνητο μόνο ένας σοβαρός επαγγελματίας μεσίτης που δραστηριοποιείται στην περιοχή μπορεί να μας πει. Τρίτον, ο επαγγελματίας θα ξέρει να μας πει και τις τιμές που τελικά κλείνονται τα ακίνητα στην περιοχή και όχι αυτές που φαίνονται στα sites. Είναι σχεδόν κανόνας ότι η τελική τιμή είναι τουλάχιστον 10% χαμηλότερη από την αρχική.

Καλή επιτυχία!

petradaki.gr

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *