10 λόγοι για να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία μεσίτη για αγορά ακινήτου

10-λογοι-για-να-επιλεξετε-ενα-επαγγελματια-μεσιτη-για-αγορά-ακινήτου

Γνωρίζει καλά την αγορά ακινήτων

Όλοι μας έχουμε τουλάχιστον κάποια εξειδίκευση στον τομέα της εργασίας μας ή σε οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο έχουμε εντρυφήσει λόγω ιδιαίτερου ενδιαφέροντος. Όσον αφορά τον την αγορά των ακινήτων στην Ελλάδα, παρόλο που αρκετοί έχουμε άποψη και κάποια γνώση, ωστόσο δε μπορεί ποτέ γνωρίζουμε όλα τα μυστικά, για τον απλούστατο λόγω ότι οι ώρες ασχολίας είναι λίγες. Από την άλλη μεριά, οι επαγγελματίες μεσίτες ή σύμβουλοι ακινήτων γνωρίζουν πολύ καλά την αγορά ακινήτων και ακόμη περισσότερο τις περιοχές που δραστηριοποιούνται ως γραφείο.

Αν είστε σε φάση αγοράς κατοικίας ή επαγγελματικής στέγης μπορούν να σας βοηθήσουν να επιλέξετε το σωστό ακίνητο στην καταλληλότερη τοποθεσία. Αντίθετα, αν είστε πωλητής μπορούν να εκτιμήσουν την πραγματική αξία του ακινήτου και να σας βοηθήσουν να ορίσετε την κατάλληλη τιμή ώστε να έχετε το ποθητό αποτέλεσμα χωρίς να ξεπουλήσετε την περιουσία σας. Ακόμα και σήμερα που διανύουμε τη μεγαλύτερη κρίση στην αγορά των ακινήτων ο σωστός επαγγελματίας θα σας προστατεύσει αποτρέποντας τους αγοραστές που θέλουν να εκμεταλλευτούν την ανάγκη σας και να πάρουν τους κόπους μιας ζωής για ένα κομμάτι ψωμί.

Διαθέτει μεγάλη εμπειρία

Ο επαγγελματίας μεσίτης κουβαλάει χρόνια εμπειρίας, έχοντας κάψει πολλά χιλιόμετρα στο δρόμο και διεκπεραιώσει εκατοντάδες διαπραγματεύσεις. Κατά τη διάρκεια της πολύχρονης διαδρομής τους έχουν αντιμετωπίσει όλες τις καταστάσεις και ξέρουν τι θα πρέπει κάποιος να κάνει ή τις παγίδες που παγίδες που πρέπει να αποφύγει σε μια αγοροπωλησία.

Διαπραγματεύεται για λογαριασμό σας

Αν και είναι αξιέπαινο να χειριστείτε τις διαπραγματεύσεις της αγοράς ενός ακινήτου, συνήθως δεν μπορείτε να εξασφαλίσετε την καλύτερη συμφωνία. Από τη στιγμή που δεν εμπλέκονται συναισθηματικά έχουν επιπλέον ένα πλεονέκτημα, ειδικά όταν θα φθάσει η στιγμή της διαπραγμάτευσης της τιμής. Ο έμπειρος σύμβουλος είναι σε θέση να χειριστεί τη διαπραγμάτευση με άλλο αέρα ώστε να πετύχει για εσάς την καλύτερη τιμή, είτε πρόκειται για αγορά, είτε για πώληση ακινήτου.

Λειτουργεί ως «Ανάχωμα»

Οι μεσίτες, εκ φύσεως, λειτουργούν ως ενδιάμεσοι ανάμεσα σε αγοραστή και πωλητή. Αναλαμβάνουν εξ ολοκλήρου τις διεργασίες, ώστε να μη χρειάζεται να έρθετε εσείς σε επαφή ή αντιπαράθεση με την άλλη πλευρά. Επιπλέον, θα πάρουν από πάνω σας όλο το βάρος της διαδικασίας ώστε να μη χρειάζεται να αναλωθείτε στη διευθέτηση σημείων που είναι επουσιώδη αλλά αναγκαία.

Φροντίζει τα γραφειοκρατικά

Η γραφειοκρατία τις περισσότερες φορές είναι επίπονη και χρονοβόρα, ειδικά στην περίπτωση αγοροπωλησίας ακινήτου. Τα χαρτιά που θα πρέπει κάποιος να συγκεντρώσει και οι διαδικασίες είναι δαιδαλώδης, ειδικά στη χώρα μας όπου οι νόμοι/διατάξεις αλλάζουν διαρκώς. Ο μεσίτης αναλαμβάνει την όλη διαδικασία από την αρχή μέχρι το τέλος, ώστε εσείς το μόνο που θα χρειαστεί αν κάνετε είναι να υπογράψετε.

Απαντούν σε κάθε ερώτηση

Νιώστε ασφαλής σε μια τόσο κρίσιμη απόφαση όπως είναι η επενδυτική επιλογή ενός ακινήτου. Ο έμπειρος σύμβουλος θα είναι πάντα δίπλα σας, έτοιμος να απαντήσει σε κάθε ερώτηση και να λύσει οποιαδήποτε απορία σας. Εσείς δεν είστε υποχρεωμένος να γνωρίζετε τι προβλέπει ο νόμος, αλλά ούτε και να ξέρετε από φοροτεχνικά, νομικά, πολεοδομικά, κτλ. Αυτός άλλωστε είναι ο λόγος που πληρώνετε ένα μεσίτη.

Αναλαμβάνει τις χρονοβόρες διαδικασίες

Φανταστείτε πόση ενέργεια και χρόνος απαιτείται για την εύρεση του επιθυμητού ακινήτου ή του κατάλληλου αγοραστή. Από τη στιγμή που επιλέγετε ένα επαγγελματία μεσίτη αυτομάτως του αναθέτετε το χρονοβόρο κομμάτι της έρευνας, η οποία γίνεται πάντα στο πλαίσιο και τις ανάγκες που έχετε προηγουμένως συμφωνήσει από κοινού. Ο σωστός επαγγελματίας αφού σας ακούσει προσεκτικά θα σας συμβουλέψει και θα αφιερώσει όσο χρόνο απαιτηθεί προκειμένου να ικανοποιήσει τις προσδοκίες σας.

Είναι ο έμπιστος συνεργάτης σας

Το σημαντικότερο κομμάτι της σχέση σας με το σύμβουλο ακίνητης περιουσίας είναι η εμπιστοσύνη. Ένας έμπιστος σύμβουλος είναι ιδιαίτερα πολύτιμος για τις επενδυτικές σας αποφάσεις είτε τωρινές, είτε μελλοντικές. Θα βρίσκετε πάντα δίπλα σας, θα δουλεύει για το συμφέρον σας και θα προσφέρει τη γνώση, καθοδήγηση και συμβουλές ώστε να έχετε μια επιτυχημένη επένδυση.

Γνωρίζει τη νομοθεσία

Η νομοθεσία στην Ελλάδα είναι πολύπλοκη και δεν είναι εύκολο για κάποιον μη επαγγελματία να τη γνωρίζει. Είτε πουλάτε, είτε ψάχνετε ακίνητο για αγορά θα πρέπει να ακολουθήσετε και να καλύψετε κάθε απαίτηση του νόμου. Ο επαγγελματίας μεσίτης είναι σε θέση να γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες κάθε κατάστασης και να διασφαλίζει ότι όλα τα βήματα τα είναι σύννομα ώστε να αποφύγετε οποιαδήποτε επιπλοκή μελλοντικά.

Γνωρίζει τη φορολογία

Ένα οργανωμένο μεσιτικό γραφείο συνήθως συνεργάζεται με εξειδικευμένους φοροτεχνικούς προσφέροντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες, φορολογική καθοδήγηση και διασφάλιση ότι όλοι οι φόροι στην αγορά ακινήτου θα προσδιοριστούν επακριβώς.

petradaki.gr

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *