Αγγελίες ακινήτων: Πόσο βοηθάνε τελικά;

οθόνη αναζήτησης αγγελίες ακινήτων

Ψάχνω όπως σκέφτομαι!

Πόσο παράλογο μου φαίνεται όταν ακούω μια φράση που έχω πει και η ίδια πολλάκις όταν ψάχνω σε αγγελίες ακινήτων, ότι «τα καλύτερα σπίτια τα βρίσκεις περπατώντας»! Είναι δυνατόν σε μια εποχή που όλοι τρέχουμε να πρέπει να περπατάμε στα στενάκια μπας και δούμε κάποιο ενοικιαστήριο που να αφορά σε ένα σπίτι σχετικό με αυτό που ψάχνουμε;

Από την άλλη τόσα sites με αγγελίες ακινήτων υπάρχουν. Πόσο βοηθάνε τελικά; Η διαδικασία είναι σε όλα ίδια. Ξεκινάς την αναζήτηση βάζοντας κάποια βασικά κριτήρια του ακινήτου που ψάχνεις. Καταλήγεις με μια λίστα ακινήτων αρκετών σελίδων. Στη συνέχεια μπαίνεις σε κάθε μία αγγελία μέσα για να δεις τις λεπτομέρειες και κρατάς σημειώσεις στο τεφτέρι σου. Με την πάροδο πολλών ωρών έχεις κάνει το homework σου, έχεις πάρει και δεκάδες τηλέφωνα και ακίνητο δε βρήκες! Γιατί τελικά συμβαίνει αυτό?

Ο λόγος είναι απλός. Στην πράξη είναι πολύ λίγα τα ακίνητα που είναι πραγματικά σχετικά με αυτό που ψάχνουμε! Και εννοώ πολύ σχετικά! Στην ουσία αυτό που θα βοηθούσε είναι να μπορείς να ψάξεις όπως σκέφτεσαι! Και θα εξηγήσω τι εννοώ. Αν είμαστε σε μια παρέα και μας ρωτήσει κάποιος «τι σπίτι ψάχνεις» τι απαντάμε; Στην αρχή του λέμε αυτά που οπωσδήποτε πρέπει να έχει το σπίτι που ψάχνουμε. Που χωρίς αυτά τα κριτήρια δεν πάμε καν να το δούμε. Στη συνέχεια του λέμε και τι επιπλέον ιδανικά θα θέλαμε, χωρίς να σημαίνει όμως ότι αν δεν ικανοποιεί αυτά τα κριτήρια το σπίτι δεν θα το κλείσουμε. Αυτό όμως δεν μπορεί να το περιγράψει κάποιος στα υπάρχοντα sites που προβάλουν αγγελίες.

Δεν μπορώ δηλαδή να ψάξω όπως σκέφτομαι!

Για την ακρίβεια δεν μπορούσα μέχρι τώρα, γιατί πια στο petradaki μπορώ να δηλώσω ποια κριτήρια είναι αναγκαία για εμένα και ποια είναι απλώς επιθυμητά. Έτσι αντί για μια λίστα αποτελεσμάτων με 50 ακίνητα (στην πλειονότητά τους άσχετα), καταλήγω με 1-2 που είναι άκρως σχετικά. Δείτε εδώ κάποια ενδεικτικά ερωτήματα που μπορείτε να κάνετε στο petradaki:

 

Επίσης, μπορώ να επιλέξω με πολύ μεγάλη ακρίβεια την περιοχή που με ενδιαφέρει (και εννοώ και υποπεριοχή της περιοχής) σε βαθμό εξαιρετικά αναλυτικό. Κι αυτό επίσης είναι πολύ βοηθητικό!

Ναι ίσως τελικά να υπάρχει τρόπος να γλυτώσουμε ατελείωτες ώρες ψαξίματος και τηλεφωνημάτων, ραντεβού και φυσικά… περπατήματος!

petradaki.gr

ΓΡΑΨΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

  1. ψάχνω τριάρι ή τεσσάρι για οικογένεια . Περιοχή Αγυιάς Ανθούπολη Πάτρα ( όχι ισόγειο)

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *